1984 distopyası gerçek mi oluyor? - "Trump'ın gücü sorgulanamaz"

1984 distopyası gerçek mi oluyor? - "Trump'ın gücü sorgulanamaz"

ABD Başkanı Donald Trump'ın baş danışmanı seyahat yasağını böyle savundu: "Mahkemeler Beyaz Saray'dan üstün değildir".

ABD Başkanı Donald Trump'ın üst düzey politika danışmanı Stephen Miller'ın MSNBC'de yaptığı konuşma adeta "George Orwell'ı mezarında ters döndürecek" cinsten.

Miller katıldığı televizyon programında, "Sizin ve ekibinizin Beyaz Saray'da aşırı bir 'kontrolü sağlama' tarzınızın olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Kontrol sağlamış olmak ifadesinin yetersiz olduğunu düşünüyorum." şeklinde cevap verdi. 

Federal Temyiz Mahkemesi'nin Müslümanlara yönelik seyahat yasağı kararını durdurmasını sert sözlerle eleştiren Miller, "Bu ülkede eşit yetkilere sahip kurumlar vardır ve mahkemeler (Beyaz Saray'dan daha yetkili ve) üstün değildir." ifadesini kullandı.

 

"Başkanın gücü sorgulanamaz"

Mahkemenin Trump'ın yetkilerini elinden almaya çalıştığını savunan danışman, "Bu sürecin sonunda düşmanlarımız, yani medya ve tüm dünya gereken kararları aldığında, başkanın ülkemizi korumak amacıyla aldığı kararların ve gücünün sorgulanamaz olduğunu göreceklerdir." dedi.

Miller 'korkunç bir kaza' olarak nitelenen konuşmasında daha da ileri gitmekten çekinmedi:

"Her zaman ve her yerde bunu söyleyeceğim. Amerikan başkanı her zaman yüzde yüz haklıdır." 

Federal temyiz mahkemesi, Trump yönetiminin 7 Müslüman ülke vatandaşlarına giriş yasağı kararını iptal eden mahkeme kararını oy birliğiyle onaylamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Temyiz Mahkemesi'nin göçmen ve vize yasağı kararına, Twitter hesabı üzerinden tepki göstermiş ve "Mahkemede görüşürüz, ulusumuzun güvenliği tehlikede" demişti.

1984 romanı ve Trump

George Orwell'in 1949'da ilk basımını yapan romanı 20'inci yüzyılın en etkileyici romanlarından biri olarak tanımlanıyor. Romanda Okyanusya adlı polis devletinde herkes izleniyor ve düşünce özgürlüğünü kısıtlamak için "yeni söylem" adlı bir dil kullanılıyor.

Okyanusya'da her yerde ve her zaman var olan hükümetin gözetimi ve "Büyük Birader" adlı güçlü lidere itaat için devlet propagandasının kullanılması işleniyor.

Roman, Donald Trump'ın ABD başkanlık koltuğunu devralmasından kısa süre sonra en çok satan kitaplar listesinde birinci sıraya yükseldi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.