Nasrallah: Trump'ın politikaları kafa karıştırıcı

Nasrallah: Trump'ın politikaları kafa karıştırıcı

Trump’ın İsrail-Filistin sorununda iki devletli çözümden dönüş sinyali vermesi sonrası Hizbullah liderinden açıklama geldi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı (ABD) Donald Trump’ın İsrail-Filistin sorununda iki devletli çözümden dönüş sinyali vermesi sonrası Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Tel Aviv yönetimini açıkça tehdit etti. Lübnan’daki yerel bir televizyondan canlı yayınlanan konuşmasında Nasrallah, Netanyahu ve Trump tarafından yapılan açıklamaların İsrail ile Filistin arasındaki barış sürecinin sona erdiğine işaret ettiğini söyledi.

Nasrallah İsrail’in nükleer silahlara sahip olduğunu belirterek, "İsrail Hayfa'daki amonyak tankını boşaltmalı ve ayrıca Dimona'daki nükleer reaktörü sökmelidir. Askeri kapasitemiz İsrail'i ve onun yerleşimlerini vuracak" tehdidinde bulundu.

 Hasan Nasrallah, Donald Trump’ın politikasını da “kafa karıştırıcı” olarak nitelendirdi.

Trump Netanyahu ile Beyaz Saray’da düzenlediği ortak basın toplantısında Amerika’nın uzun süredir izlediği iki devletli çözüm yaklaşımından farklı bir tablo çizerek, “İki devletli çözümün daha iyi olacağını düşünüyordum; ancak eğer İsrail ve Filistin mutlu olacaksa onların tercihi ne ise ben de onu kabul ederim.” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.