Fransa'da polisin silah kullanma yetkileri genişletildi

Fransa'da polisin silah kullanma yetkileri genişletildi

Fransa'da dün kabul edilen yasayla polisin şüphelilere ateş açabileceği durumlar genişletildi.

Perşembe günü Fransız Senatosu kabul etmiş olduğu yasayla polisin yasal olarak ateş açabileceğini durumları genişletti.

Yasaya göre polisler tehdit arz eden ve kaçmakta olan şüphelilere iki uyarı sonrasında ateş açabilecek. Ateş açma yetkisi benzer şekilde tehdit arz eden ve gözaltındayken kaçan şüpheliler ile dur ihtarına uymayan araçları da kapsıyor.

DW'nin haberine göre; yasayla birlikte Fransız polisinin yetkileri askeri kolluk kuvvetleri olan Jandarma ile aynı seviyeye getirildi. 

Yasa aynı zamanda resmi görevlilere hakaret suçunun cezasını 1 yıla kadar hapis ve 15 bin euro para cezası olarak artırdı.

Banliyö olayları

Öte yandan Fransa'da iki hafta önce Aulnay-sous-Bois'de bir polisin 22 yaşındaki Theo adlı bir erkeğe kimlik kontrolü sırasında cinsel saldırıda bulunduğu iddiası sonrası başlayan protesto gösterileri devam ediyor.

Saldırı iddiaları doktor raporuyla kanıtlanmıştı. Cumhurbaşkanı François Holland mağduru hastanede ziyaret etmişti.

Özellikle banliyölerde yaşayan etnik azınlık mensubu genç erkekler  polis tarafından yapılan sürekli kontrollerden ve bu kontroller sırasında kötü muameleye maruz kaldıklarından şikayet ediyor.

Polis yetkilileri ise karşılık olarak suç oranı yüksek bölgelerde zor koşullar altında çalıştıkları ve saldırı altında olduklarını söylüyor. 4 ay önce polise yönelik molotof kokteylli saldırıda iki polis ağır şekilde yaralanmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.