ABD: Kırım işgalini tanımayacağız

ABD: Kırım işgalini tanımayacağız

ABD Başkan Yardımcısı Pence, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile görüşmesinde, "Rusya'nın Kırım'ı işgalini hiçbir şekilde tanımayacaklarını" yineledi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile görüşen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence arasındaki görüşmede Ukrayna'daki son gelişmelerin detaylı bir şekilde masaya yatırıldığı bildirildi.

Açıklamaya göre, Doğu Ukrayna'da şiddetin tırmanmasından endişe duyduğunu belirten Pence, kapsamlı bir ateşkese en kısa sürede ulaşılması gerektiğini vurguladı.

"Rusya'nın Kırım'ı işgali hiçbir şekilde tanınmayacak"

ABD'nin, Ukrayna'nın bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü ve kendi geleceğini belirleme hakkını desteklediğini ifade eden Pence, "Rusya'nın Kırım'ı işgalini hiçbir şekilde tanımayacaklarının" altını çizdi.

Bu kapsamda Minsk Anlaşması'nın tam olarak uygulanabilmesi için ABD'nin destek vermeye devam edeceğine vurgu yapan Pence, iki ülke arasındaki iş birliğinin artırılması için de çeşitli alanlarda müzakerelerde bulunduklarını söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.