"İsrail barışı reddetti"

"İsrail barışı reddetti"

Haaretz'e göre Netanyahu "İsrail'in Arap ülkeleri tarafından tanınmasını ve Filistinliler ile görüşmelerin başlamasını" içeren teklifi reddetti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, geçen yıl Ürdün'ün Akabe şehrinde eski ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile gizli bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edildi.

Haaretz gazetesinin, isminin açıklanmasını istemeyen eski ABD Başkanı Barack Obama yönetimi zamanındaki üst düzey yetkililerden birine dayandırdığı habere göre, Kerry, toplantıda Netanyahu'ya "İsrail'in Arap ülkeleri tarafından bir Yahudi devleti olarak tanınmasını ve Filistinliler ile yeniden görüşmelerin başlamasını" da içeren bir barış planı teklif etti ancak Netanyahu bu planı "Başında olduğu koalisyon hükümetine kabul ettiremeyeceği" gerekçesiyle reddetti.

İsrail Başbakanlık ofisinden konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken, Haaretz gazetesi, Netanyahu'nun başında olduğu Likud Partisinin bakanlarıyla bugün yaptığı bir toplantıda söz konusu gizli görüşmeyi doğruladığını yazdı.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in 1967 sınırlarını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi nedeniyle nisan 2014'te durmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.