227 hakim ve savcı meslekten ihraç edildi

227 hakim ve savcı meslekten ihraç edildi

15 Temmuz darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen hakim ve savcıların sayısı 3 bin 886‘ya çıktı.

Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Gülen yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 227 hakim ve savcının meslekten ihraç edilmesine karar verdi. HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, "Gülen yapılanması ile bağlantısı tespit edilen 227 hâkim ve savcının KHK gereği meslekten ihracına karar" verdiklerini bildirdi.

Yılmaz Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 4 bin 176 hâkim ve savcı hakkında işlem yapıldığını bildirdi. Yeni ihraç edilenlerle şimdiye dek meslekten men edilen hâkim ve savcı sayısının 3 bin 886'e yükseldiğini belirten Yılmaz, hakkında işlem yapılan diğer hakim ve savcılarla ilgili incelemenin sürdüğünü kaydetti.

Yılmaz, şüphelilerin cep telefonları ve elektronik cihazlarındaki çözümlemeler ve ByLock mesaj içeriklerinin ortaya çıkması sonucu ulaşılan bilgilere göre yeni şüphelilerin ortaya çıktığını da sözlerine ekledi.

Hükümetin verilerine göre 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Gülen yapılanması ile bağlantısı olduğu iddiası ile 43 bin kişi tutuklandı, yaklaşık 100 bin kamu görevlisi de işten çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.