Türkistan İslam Partisi, Fransız savaşçının ölümünü doğruladı

Türkistan İslam Partisi, Fransız savaşçının ölümünü doğruladı

Türkistan İslam Partisi'ne bağlı sosyal medya hesapları, Suriye'de Fransa vatandaşı bir savaşçının öldüğünü doğruladı.

Türkistan İslam Partisi (TİP), Suriye'nin Lazkiye ilinde yaşanan çatışmalar sırasında Fransız vatandaşı bir savaşçının öldüğünü doğruladı.

Suriye'de TİP saflarında hayatını kaybeden ikinci Fransız olan Ubeydullah'ın özgeçmişi hakkında fazla bir bilgi bulunmuyor.

Ubeydullah grubun önceki Kasım ayında yayınladığı bir videoda boy göstermişti.

Takma adı Ubeydullah el Faransi olarak savaşçının, Lazkiye'de rejimle yaşanna çatışmalar sırasında hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Fransız vatandaşı cihat yanlılarının kurduğu Firkat el Guraba grubunda yer alan el Faransi, rejime karşı düzenlenen operasyona katılmış ve TİP ile beraber çatışmalarda yer almıştı.

Bir diğer Fransız vatandaşı olan Reda Layachi, 2015 yılının sonlarında Idlib'de TİP bünyesinde savaşırken hayatını kaybetmişti. 

Afganistan'daki Taliban hareketine bağlı olarak faaliyetlerini yürüten TİP'in savaşçılarının önemli çoğunluğunu Uygur Türkleri oluşturuyor. Ancak grubun eski askeri liderlerinden biri olan Ebu Rida'nın Suriyeli olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.