AB'den Erdoğan'ın 'Terör' Restine Yanıt

AB'den Erdoğan'ın 'Terör' Restine Yanıt

Büyükelçi Hansjörg, "İşbirliği için hukuki dayanaklar arasında uyum olmak zorunda" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz yolumuza sen yoluna" açıklamasına Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber'den yanıt geldi. Haber, "İşbirliği için hukuki dayanaklar arasında uyum olmak zorunda" dedi.

NTV'nin haberine göre; Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı, Erdoğan'ın "terör tanımı" ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında "terör tanımı" tartışması yaşanıyor.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber, terörle mücadele konusunda Türkiye ile işbirliği içinde olduklarına dikkat çekti.

Hansjörg Haber, "İşbirliği için hukuki dayanaklar arasında uyum olmak zorunda" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB'nin vize serbestesi için "terör tanımı değişmeli" talebine sert yanıt vermiş ve "Biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git" demişti.

Büyükelçi Haber, Erdoğan'ın bu sözleri için, "Bu, bizim Türkiye'nin terörle mücadelesini inkar ettiğimiz anlamına gelmez" şeklinde yanıt verdi.

Konuyla ilgili Adalet Bakanlığı tarafından yapılan çalışmada ise AB ülkelerinde, "terör" ve "terör eylemi" konusunda ortak bir tanımın olmadığı, "terör" ve "terörizm" tanımlarının ülkelerin ihtiyaçlarına göre farklılık gösterdiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.