"Musul Havalimanı, IŞİD'den alındı"

"Musul Havalimanı, IŞİD'den alındı"

IŞİD kontrolündeki Musul Havalimanı'nın Bağdat hükümeti güçleri tarafından tamamen geri alındığını belirtti.

IŞİD'in 2014 yılından ele geçirdiği Musul kentinin geri alınması için başlatılan operasyon kapsamında, Musul Uluslararası Havalimanı'nın ele geçirilmesi için harekete geçilmişti.

Anadolu Ajansı'na konuşan Irak federal polis gücünde görevli Tümgeneral Abdulaziz Rıza el Musavi ise, havalimanının pistine ulaştıklarını kaydetti.

Havalimanı içerisinde çatışmalarınsa devam ettiğini aktaran Musavi, "Havalimanı binasına doğru giden yollardaki bombalar ve mayınları temizlemeye çalışıyoruz" diye konuştu.

17 Ekim'de başlatılan Musul Operasyonu'nda ABD destekli Bağdat Hükümeti güçleri ve İran destekli Şii milisler IŞİD'e karşı savaş veriyor. Musul'un doğusunu tamamen ele geçiren müttefik güçler, son saldırılarında havalimanını hedef aldı. 

Havalimanında 2 bin civarında IŞİD savaşçısının olduğu ve çatışmaların ardından şehrin batısına çekilmek zorunda kaldıkları belirtiliyor. 

Daha yoğun nüfusa sahip olan şehrin batı yakasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.