"İki Türk askeri daha Yunanistan'a kaçtı"

"İki Türk askeri daha Yunanistan'a kaçtı"

Söz konusu askerlerin Erdoğan'a suikast timinde görevlendirildikleri gerekçesiyle arandığı belirtiliyor.

Reuters haber ajansı, Yunan hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, 15 Temmuz darbe girişimine karıştıklarından şüphelenilen iki Türk askerinin yakalandığını duyurdu.

Reuters'e açıklama yapan Yunan hükümet yetkilisi, tutuklanan söz konusu iki askerin Yunanistan'a siyasi iltica başvurusunda bulunduğunu söyledi. Bir diğer hükümet yetkilisi ise iki askerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikastle görevlendirilen SAT komandoları arasında bulundukları gerekçesiyle arandığını ifade etti. Yetkili, askerlerin avukatları ile birlikte Yunan polisine teslim olduğunu belirtti.

Habere göre isimlerinin Halit Çetin ve Fatih Arık olduğunu belirtilen komandolar, Meriç sınırından geçerek Orestiada'daki polis karakoluna teslim oldu.

Komandoların 20 Şubat'ta siyasi iltica başvurusunda bulundukları belirtildi. Ancak konuyla ilgili Yunan makamlarından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Daha önce de darbe girişimi sonrasında 8 Türk askeri helikopterle Yunanistan'a kaçarak sığınma talebinde bulunmuştu.

Yunan Yüksek Mahkemesi, 26 Ocak'ta darbeci askerlerin Türkiye'ye iade edilmemesine hükmetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.