'Herkes için Kalaşnikof'

'Herkes için Kalaşnikof'

"Silahlar, insansız hava araçları ve diğer ürünlere talebin artmasıyla 2016 yılında satışlar ikiye katlandı"

Rus silah firması Kalaşnikof, neredeyse tamamı Ortadoğu'da gerçekleşen satışlar sebebiyle silah satışlarının ikiye katlandığını duyurdu.

Şirketin CEO'su, şirketin silah satışlarından elde ettiği gelirin, ABD tarafından uygulanan ekonomik yaptırımların olumsuz etkilerini dengelediğini ifade etti. Abu Dabi'deki Uluslararası Savunma Fuarı'nda Reuters'a konuşan Alexey Krivoruckho "silahlar, insansız hava araçları ve diğer ürünlere talebin artmasıyla 2016 yılında satışlar ikiye katlandı" ifadesini kullandı.

Rusya'nın Ortadoğu'ya gittikçe derinleşen müdahalesinin bir parçası olarak, Kalaşnikof firması ABD'nin Rus şirketlere yönelik yaptırımlarından etkilenmemek için yeni pazar arayışında. Bunun bir sonucu olarak, 2014 yılında n2017 yılına kadar geçen 3 yıllık süreçte şirket 182 milyon doları aşkın yatırım yaptı. Şirketin CEO'suna göre şirkete, artan talebi karşılayabilmek için üretimde yer almak üzere 1500 çalışan alınacak.

Bilindiği gibi Kalaşnikof'un en meşhur ürünü, artık her yerde rastlanılabilecek AK-47.

Dünyada 200 milyon adet AK-47 var

Bu silah dünya çapında birçok silahlı hareketin bir numaralı tercihi konumunda. Bu daimi pazarın oluşmasına rağmen firma, başka ürünlere de yönelme arayışında. Bunlar arasında insansız hava araçları, top mermileri ve akıllı silahlarla mühimmatlar da bulunuyor. AK-47, isminden de anlaşılacağı üzere 1947 yılında Sovyet general Mikhail Kalashnikov tarafından, Sovyetler Birliği ordusunda kullanılmak üzere tasarlanmıştı. Söz konusu silah aradan yıllar geçmesine rağmen hala daha modern piyade tüfekleriyle kıyaslanıyor ve bu tüfeklere üstün gelebiliyor.

2007 yılında bu keşfi hakkında kendisine "icat ettiği silah sebebiyle yitirilen canlar" hakkında yorum yapması istenince Kalashnikov şunları söylemişti:

"Rahat ve huzurlu uyuyorum. Suçlanması gereken kişiler anlaşmayı bir türlü beceremeyen ve şiddeti tırmandıran politikacılar."

"AK-47: Halkın Silahının Hikayesi" kitabının yazarı Michael Hodges'a göre dünyada yaklaşık 200 milyon Kalaşnikof tüfek var. Bu da her 35 kişiye bir Kalaşnikof düştüğü anlamına geliyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu silahı övmüş ve silahtan "halkımızın yaratıcı zekasının bir sembolü" olarak söz etmişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.