Suriye'de güney cephesi ısınıyor: Deraa'da bombalı araç saldırısı

Suriye'de güney cephesi ısınıyor: Deraa'da bombalı araç saldırısı

Deraa'da kaybettiği bölgeleri ele geçirmek için saldırıya geçen Suriye rejimi birlikleri bombalı araçla hedef alındı.

Perşembe günü, Suriye'nin güneyinde yer alan Der'a şehrinin Menşiyye mahallesine muhalif güçlerle rejim arasında çok şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmaları karşılıklı ağır topçu bombardımanı takip etti.

Deraa şehrindeki Menşiyye mahallesindeki çatışmalarda Esed rejimi topların yanı sıra karadan karaya Fil füzeleri de kullanıldı, Orient News muhabirine göre rejimin saldırılarında sivillere ait evler zarar gördü.

Esed rejimi güçleri, Menşiyye'de muhaliflerin son operasyonları sonrası kaybettikleri yerleri tekrar ele geçirmek için bir dizi saldırı başlattı. Ancak muhalifler bu saldırıları püskürterek Der'a el Beled'de karşı saldırılar başlattı.

Bölgede konuşlanmış olan Esed rejimi güçlerini ve İran destekli Şii milisleri hedef alan bir bombalı araç saldırısı da gerçekleştirildi. Bu saldırının, rejimin savunma hattının içerisinde gerçekleştirildiği ifade edildi.

"Zillettense ölüm"

Deraa'daki saldırıyı yöneten operasyon odası olan Bunyan el Mersus, Menşiyye'nin batısındaki Sacne cephesinde, Esed rejimine ait bir Şilka'nın TOW füzesi ile vurularak imha edildiğini duyurdu.

12 Şubat'ta muhalif güçler, Deraa'da "Zillettense Ölüm" adlı operasyonu başlatmıştı. Operasyonun başlama nedeni olarak rejim güçlerinin ateşkese uymaması ve Deraa'daki birçok cephede ilerlemeye çalışması gösterilmişti. Operasyonun amacı olarak "Menşiyye'nin ele geçirilmesi ve tüm Der'a şehrinin atış menziline alınması" ilan edilmişti.

IŞİD'e bağlı Ceyş Halid bin Velid'in, bölgenin güneyine saldırıları sebebiyle operasyon dursa da muhalif güçlerin saldırıları birkaç günlük aradan sonra tekrar başladı.

300 hava saldırısı

Bunyan el Mersus, bölgede rejim ve Rusya'nın hava unsurlarının 300'ün üzerinde hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Operasyon odası bölgenin batısında saldırısına devam ederken doğuda rejimin bir saldırısını da püskürttüğünü açıkladı

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.