Tahrir'uş Şam: Liva el Aksa Hama'dan çıkarıldı

Tahrir'uş Şam: Liva el Aksa Hama'dan çıkarıldı

Liva el Aksa örgütünün IŞİD kontrolündeki bölgelere geçmesinin ardından çatışmalar sonlandı.

Kuzey Suriye'de Cundu'l Aksa'nın dağılmasının ardından kurulan Liva el Aksa örgütü ile diğer muhalif gruplar arasında yaşanan çatışmalar sonlandı. 

IŞİD'e yakınlığı ile bilinenen Liva el Aksa, Hama ilinin kuzeyinde 2 kasaba ve birkaç köyü kontrolü altına aldıktan sonra 'emirlik' ilanında bulunmuş ve Suriyeli muhaliflere karşı savaş açmıştı. 

Suriyeli muhaliflerin çiçeği burnunda örgütlenmesi Heyetu Tahriru'ş Şam'ın Liva el Aksa'yı Kuzey Hama'dan çıkarmak için başlattığı operasyon başarı ile sona erdi.

Sahadan edinilen bilgilere göre Liva el Aksa savaşçılarının IŞİD kontrolündeki alanlara gitmesine izin verildi.

Tahriru'ş Şam'ın çatışmalarla ilgili yayınladığı açıklamada, "Tahrir Şam Heyeti, elinde hiçbir delil ve kanıt olmaksızın masum insanların kanlarını döken Harici Liva Aksa grubunu, Hama’nın kuzey kırsalında çıkartmıştır. Bütün Müslümanların intikamını almak ve mazlumlara destek olmak için şehitler vererek bu Harici grubu hezimete uğrattığı şiddetli çatışmaların ardından mıntıkalardan zelil bir şekilde çıkmalarına mecbur bırakmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Örgütün gayri resmi Türkçe yayın organı tarafından çevirisi yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde: 

"Hamd alemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. Salat ve selam Rasulullah’a, aline ve ashabına olsun. Bundan sonra;

7. senesine dayanan Suriye devrimi, despot rejimden kurtulmayla beraber özgürlük yoluna teşvik etmeye, güç ve kudret olarak daha kuvvetli, fikir ve düşünce olarak daha bilinçli, hamiyet ve fedakarlık olarak daha cömert davranmaya devam etmektedir. Tamamı, azimeti elden bırakmadan kararlı adımlarla arzulanan zaferi gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

Despot rejime karşı yapılan özgürlük savaşına “bela, şiddet ve sabrı gerektiren afetlerin” eşlik etmesi hayatın kurallarından olduğu gibi devrim ve cihadın kendi içinde “entrikaların ve tehdit ifade eden tehlikelerin” olması da aynı kurallar kapsamındadır. Söz konusu entrika ve tehlikeler, mazlumlara yardım etme erdeminden onları tekfir edip öldürmek, rejimin düşmesini ve topraklarımızın özgürleşmesini amaçlayan müzakere görüşmelerinde ve siyaset meydanlarında kahramanlıkların ve fedakârlıkların öne çıkartılması yerine en ucuz bir şekilde satılıp esir alandan özgürlük ve cellattan merhamet dilenmek gibi cihat ehlini doğru yolundan saptırma gayretindedir.

Halkımıza ve devrimimize karşı sorumluluklarımızdan yola çıkarak kurulduğundan itibaren Tahrir Şam Heyeti özgür Suriye halkına, ifrat ve tefrite düşmeden gücü yettiği oranda fedakârlıklarını koruyacağı ve devrimin amaçlarını gerçekleştireceği yönünde söz vermiştir. Bu bağlamda 13 Şubat 2017 tarihinde Tahrir Şam Heyeti, elinde hiçbir delil ve kanıt olmaksızın masum insanların kanlarını döken Harici Liva Aksa grubunu, Hama’nın kuzey kırsalında çıkartmıştır. Bütün Müslümanların intikamını almak ve mazlumlara destek olmak için şehitler vererek bu Harici grubu hezimete uğrattığı şiddetli çatışmaların ardından mıntıkalardan zelil bir şekilde çıkmalarına mecbur bırakmıştır. Ki bu mıntıkalar, Müslümanın can ve malının, mücahidin silah ve ribatının güvende olacağı Sünni cihat ehlinin denetiminde olsun.

Bu bağlamda Harici grup Liva Aksa ile çatışmalarımızın bittiğini duyuruyor, Harici cemaatlerle ilişkili güvenlik ağlarını araştırmaya devam ettiğimizi, bütün Müslümanların selametini korumak ve yolların güvenliğini sağlamak için daha fazla denetim noktaları oluşturacağımızı vurguluyoruz.

Hamd alemlerin Rabbi Allah’a mahsustur."

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.