Muhalif heyet: Siyasi geçiş Esed'le olamaz

Muhalif heyet: Siyasi geçiş Esed'le olamaz

4. Cenevre görüşmelerinde muhalefet heyetinin başkanı olan Nasır Hariri, Suriye halkı istemeden Esed'in iktidarda kalmasının rüya olduğunu söyledi.

Suriye konulu Cenevre 4 görüşmelerine katılan muhalefet heyetinin başkanı Nasır Hariri, konakladıkları otelden ayrılmadan önce gazetecilere açıklama yaptı.

Rudaw'ın haberine göre; Hariri, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura ile öğle saatlerinde gerçekleştirdikleri görüşmelerde sorun olmadığını belirterek, “Moskova ve Kahire platformlarından heyetimiz içinde birer kişi var zaten. Açılış toplantısında onlar zaten bulunacaklar” şeklinde konuştu.

Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad'ın “siyasi geçiş bir rüyadır” sözlerine ilişkin Hariri, “Rejimi en fazla rahatsız eden şey, siyasi geçiştir. Zira bu, varlığını tehdit ediyor. Bu can sıkıcı sözlerle karşılaşmamız normaldir. Rejimin sabote etmek girişimleri normaldir” ifadelerinde bulundu.

Nasır Hariri, Cenevre 1 Bildirisi'nin iki tarafın karşılıklı rızasına dayanan geçiş yönetimi kurulmasını öngördüğünü vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

“Beşar Esed'in görevde kalması da Suriye halkının tasarrufundadır. Suriye halkı istemeden Beşar Esed'in iktidarda kalması rüyadır. Asıl rüya, siyasi geçişin Beşar Esad ile gerçekleşmesidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.