'IŞİD propagandası' Le Pen'in dokunulmazlığına mal oldu

'IŞİD propagandası' Le Pen'in dokunulmazlığına mal oldu

Le Pen'in dokunulmazlığının kaldırılması 3'e karşı 18 oyla kabul edildi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Hukuk İşleri Komisyonundaki oylama, konuyu soruşturan Fransız Savcılığının talebi üzerine gerçekleştirildi. Komitede, 18 üye Le Pen'in dokunulmazlığının kaldırılması isterken, 3 üye de karşı çıktı.

Konu, bir sonraki aşamada AP Genel Kurulunun gündemine gelecek. Eğer aynı karar çıkarsa, Le Pen'in yargılanmasının önü açılacak. Fransa'da "şiddet içeren görüntüleri yayma" suçuna en fazla 3 yıl hapis ve 75 bin avro para cezası veriliyor.

Soruşturmanın, ik turu nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminden önce tamamlanması beklenmiyor. Le Pen, son anketlerde yüzde 25,5 ile ilk sırada yer alıyor. Aşırı sağcı ismi, yüzde 24 ile bağımsız aday Emmanuel Macron takip ediyor.

"TERÖR PROPOGANDASI" SUÇLAMASI

Le Pen, 2015 yılında, partisi ile IŞİD arasında paralellik kuran bir gazeteciye tepki olarak sosyal paylaşım sitesinde IŞİD'in yaptığı üç infazla ilgili fotoğrafları yayımlamıştı. Tepkilerin ardından Amerikalı gazeteci James Foley'in infazına ilişkin fotoğrafı silen Le Pen, diğer ikisini ise kaldırmayı reddetmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.