Bahçeli'den hükümete rest: Ya Barzani ya ben

Bahçeli'den hükümete rest: Ya Barzani ya ben

MHP lideri, Barzani'nin ziyaretinde göndere çekilen 'Kürdistan bayrağı'ndan rahatsız oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Türkiye ziyareti esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde havalimanında Kürdistan bayrağı asılmasından rahatsız oldu. Sosyal medya hesabında açıklamalar yapan Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Eğer Barzani, bize tercih ediliyorsa, ki bu da bir tercihtir, asıl bunu iyi niyetle yorumlayamam, samimiyetle okuyamam. Ne oldu da Barzani Türkiye’de, hem de şu nazik ve hassas dönemde ağırlandı?Hangi bölgesel ve küresel politikanın yörüngesine girildi?

Sayın Başbakan’a millilik övgüleri yaparken, mahcup olacağımız, yüzümüzü kara çıkaracak misal ve eylemlerle karşılaşmaktan üzülüyoruz." 

'Yine de evet'

Bahçeli, bütün bunlara karşın partisinin referandumda yine de evet diyeceğinin altını çizdi:

"Biz 16 Nisan’da millet için evet, devlet için evet, Türklüğün bekası için evet diyeceğiz. Ve hakkın hukukun safında evet diye yağacağız.Yemin ettik, dönmeyeceğiz. Döndürmeye çalışanlara bakmayacağız. Tuzak kuranlara aldanmayacağız, üzerimize oynayanlara kanmayacağız."

"Kürtlere karşı değiliz"

Bahçeli, MHP'nin Kürtlere karşı bir politikası olmadığını da söyledi:

"MHP’yi, Kürt kökenli kardeşlerimin karşısında göstermeye çalışan bir zavallı kalem yobazı da, şahsımı mahkemeye verecekmiş. Durmasın! Değil bu dünyada, Mahkem-i Kübra’da bile bin yıllık kardeşliği bozmaya çalışanlardan asıl ben davacıyım.Bunlarla da millet adına yüzleşeceğim.  Türk-Kürt ayrımını kışkırtanlardan, MHP’ye kara çalanlardan alacaklıyım. Toprak olsam yine peşlerindeyim, yakalarından tutacağım."

CHP'yi de eleştiren Bahçeli, "CHP sözcüsü, konuyla ilgili anlatacağımız şeyleri merak ediyordu. Fakat kendi liderinin suskunluğunu görmemiş olacak ki es geçmiştir. Biz dün konuştuk, yine konuşur; inanmışlıkla eleştirilerimizi yaparız. CHP sözcüleri siz gidin PYD, PKK, FETÖ’yle dertlenin,derdinize yanın. Bize laf sokuşturmaya, parmak sallamaya çalışanlara bir baksanız arı gibiler, ağızlarından bal damlıyor, ama kuyruklarında da zehir" yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.