Barbaros Şansal tahliye edildi

Barbaros Şansal tahliye edildi

Sosyal medya paylaşımları üzerinden "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Modacı Barbaros Şansal hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Ancak Şansal'ın tutukluluğunun devam etmesi üzerine avukatı müvekkilinin tahliye edilmesi için itirazda bulundu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre mahkeme bugün verdiği kararda itirazı kabul ederek Şansal'ın tahliyesine hükmetti. Mahkeme ayrıca Şansal hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulmasına da karar verdi. Şansal'ı tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi çıkışında yakınları ve avukatı Efkan Bolaç karşıladı. Şansal daha sonra aracına binerek cezaevinden ayrıldı.

Barbaros Şansal yılbaşında sosyal medyada paylaştığı bir video mesaj ve attığı tweet nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" iddiasıyla 2 Ocak'ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden sınır dışı edildikten sonra gözaltına alınmış ve 3 Ocak'ta tutuklanmıştı. Şansal, KKTC'den Türkiye'ye getirildiği sırada sivillerin girmesinin yasak olduğu Atatürk Havalimanı apronunda bir grup tarafından linç girişimine de maruz kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.