İslam karşıtı lider: Hollanda'da Kuran yasaklansın

İslam karşıtı lider: Hollanda'da Kuran yasaklansın

Hollanda'da 15 Mart'ta düzenlenecek seçimlere kısa bir zaman kala propaganda için kullanılan dil de farklılaşıyor.

Hollandalı İslam karşıtı siyasetçi Geert Wilders, Kur’an’ın Hollanda’da yasaklanması gerektiğini söyledi.

Wilders, Kur’an'ı Adolf Hitler’in ‘Mein Kampf’ (Kavgam) adlı kitabıyla kıyasladı ve "Kur’an’ın daha fazla anti-semitizm içerdiğini" iddia etti..

Yabancı karşıtlığıyla da bilinen Wilders, göçmenlerin ülkesine gelmesini istemediğini ‘Kur’an’ı yasaklarsak gelmezler’ sözleriyle yineledi.

Euronews muhabiri James Franey’e konuşan Wilders, “Nasıl Kavgam kitabını Hollanda’da yasakladıysak, Kur’an’ın da tamamen yasaklanmasını tercih ederim. Bu kısmen sembolik görünse bile etkileri muazzam olabilir. Eğer bir ülke göçmen politikasında diğerlerine göre daha katıysa, göçmenlerin çoğu daha serbest politika izleyen ülkelere yönelir” dedi.

Hollanda’da, 15 Mart’ta yapılacak seçimler öncesinde İslam ve göçmen karşıtı söylemlerin arttığına dikkat çekmek ve dayanışma sergilemek için Amsterdam’daki bir camide etkinlik düzenlendi. Toplantıda Hollanda’yı İslam’ın değil, 'aşırıcılığın' tehdit ettiği vurgulandı.

Etkinliğe katılanlardan emekli Profesör Rudi Kunzel, Avrupa’daki krizlerde göçmenlerin günah keçisi ilan edildiğini şöyle anlattı: 

“Kapitalizmdeki ilk kriz 2008’deydi ve sonrasında istihdam fırsatları çoğalmadı. Bu nedenle insanlar kızgın olmakta haklı ancak öfkelerini azınlık kesimlere yöneltmekte haksızlar.”

Anketlere göre Hollandalı seçmen arasında, camilerin kapatılmasını, Kur’an’ın yasaklamasını ve Müslümanların ülkeye alınmamasını savunan Wilders’i destekleyenlerin oranı yüzde 20 civarında.

Kaynak: Euronews Türkçe

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.