Arakanlı Müslümanları İmha Planı

Arakanlı Müslümanları İmha Planı

Myanmar'da yaşam mücadelesi veren Arakan Müslümanlarının yeni bir 'imha' politikasıyla karşı karşıya olduğu bildirildi.

Arakan'daki Budist yönetim tarafından katliam politikalarına maruz bırakılan Rohingya Müslümanları için yeni bir tehdidin gündemde olduğu belirtildi.

Arakan Haber Ajansı'nın haberine göre Budist yetkililer ve aktivistlerin Arakan Vilayeti'nde Rohingyalı varlığına son vermeyi planladıkları bilgisi sızdırıldı.

Rohingya'da bir araya gelerek Budistler tarafından gerçekleştirilen toplantıda, Arakanlıların Myanmar vatandaşı sayılmayacağı, Mevcut hükümetin Arakan Sorunu iyileştirme yönünde sergileyeceği herhangi bir politikaya karşı çıkılacağı gibi kararların alındığı bildirildi. Toplantıda ayrıca, alınan kararlar kapsamında gerekirse silah kullanabilecekleri ifade edildi.

Arakanlı Müslümanlar, İslam karşıtı Budist yönetim ve sempatizanları tarafından çeşitli saldırılara maruz kalıyor. Yaşanan bu hak ihlalleri karşısında ise ülkenin sosyolojik yapısı nedeniyle Müslümanların gerçek anlamda haklarını arayacağı hukuki herhangi bir dayanağı bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.