"Wikileaks, cihazları istihbarat servislerinden koruyacak"

"Wikileaks, cihazları istihbarat servislerinden koruyacak"

Wikileaks’in kurucusu Julian Assange teknoloji üreten firmalara vatandaşların kişisel bilgilerinin korunması için yardım edeceklerini ifade etti.

Wikileaks’in teknoloji firmalarına teknik destekvereceğini söyleyen Assange, bu sayede vatandaşlara ait ürünlerin istihbarat servislerinin hackleme olaylarından korunacağını belirtti:

“Teknoloji cihazı üreten firmalarla birlikte çalışma kararı aldık. Onlara bazı teknik ayrıntılara girebilmeleri için özel bir izin vereceğiz. Bu sayede firmalar sistemlerini geliştirebilir ve insanlar daha güvende olur.”

Belgelerin yayınlanmasının ardından Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer, ulusal güvenliğe ait bilgileri sızdıran kişilerin adalet önünde hesap vereceğini belirtti:

“Bu konuda bir yanlış yok. Sayın başkan, önemli bilgileri sızdıran kişilerin yüksek yargıya intikal edeceğini daha önceden açıklamıştı. Bilgi sızdıran insanları takip edeceğiz ve onların yargı önünde hesap vermesine çalışacağız. Ulusal güvenliğimizle oynayan kişilere bu yönetim altında hiçbir şekilde taviz verilmeyecek.”

Assange, kurucusu olduğu wikileaks internet sitesiyle, CIA’in Apple, Google ve Samsung gibi büyük firmaların dahi ürettiği akıllı telefon ve televizyonları hackleyerek istihbarat bilgisi elde ettiğini duyurmuş ve konuyla ilgili birçok teknik ayrıntıyı kamuoyuyla paylaşmıştı.

45 yaşındaki Assange, yaklaşık 5 yıldır Londra’nın Knightsbridge semtinde bulunan Ekvador Büyükelçiliği’nin bir odasında yaşıyor.

Kaynak: Euronews Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.