Halep'te camiye hava saldırısı: Yüzden fazla sivil yaşamını yitirdi

Halep'te camiye hava saldırısı: Yüzden fazla sivil yaşamını yitirdi

Halep'in Etarib ilçesinde yer alan Cina köyünün camisini hedef alan hava saldırılarında, namaz kılmak için camide toplanan sivillerden çoğu hayatını kaybetti.

Suriye'nin Halep kentinin batısındaki Etarib ilçesine bağlı Cina köyünde bir camiye yatsı namazı vakti düzenlenen hava saldırısı sonucu ölen sivillerin sayısı yüzü aştı.

Cina köyündeki sivil savunma yetkililerinden Yahya Cevad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Rus uçağı olduğunu tahmin ettiğimiz bir savaş uçağı Halep'in Etarib ilçesi yakınlarındaki Cina köyünde namaz esansında bir camiyi bombaladı.'' dedi.

Cevad, saldırı sonucu onlarca kişinin yaralandığını, enkaz altından çıkartılan ölü sayısının 24'ten 58'e yükseldiğini belirterek, ''Sivil savunma ekipleri saldırıya maruz kalan caminin enkazı altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor. Camide 200 ila 300 arasında kişi vardı.'' diye konuştu.

Ölü sayısının artmasından endişe edildiğini kaydeden Cevad, "Sivil savunma ekipleri ile köy halkı enkaz altında olanlara kısıtlı imkanlarla ulaşmaya çalıyor. Savaş uçağının ibadet yerini vurması kabul edilir bir şey değil.'' değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, saldırının ilk anlarında Rusya ile ilişkilendirilen hava saldırısının failinin ABD olduğu açıklandı. ABD ordusuna bağlı resmi hesaplar da "bölgede bir hava saldırısı gerçekleştirdiklerini ve El Kaide'yi hedef aldıklarını" belirtti. Saldırı bölgesinde bulunan füze parçalarının da ABD yapımı füzeler olduğu görüldü. Görgü tanıklarının ifadeleri ve enkazda bulunan füze parçaları, camiye birden fazla bomba bırakıldığını ortaya koyuyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı yüzü aşkın olarak ifade ediliyor. Camide en az 300 kişi bulunmaktaydı. Bombardıman sonrası caminin bir duvarı ve kubbesi içerideki sivillerin üzerine yıkıldı. Enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor.

Kaynak: Mepa News ve Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.