Ahraru'ş Şam'dan 7. yıl mesajı: Esed'e odaklanalım

Ahraru'ş Şam'dan 7. yıl mesajı: Esed'e odaklanalım

Ahraru’ş-Şam lideri Abu Ammar 7. yılına giren Suriye devrimi hakkında açıklama yaptı.

Mart 2011'de rejime karşı barışçıl protestolarla başlatılan devrim hareketi yedinci yıla girdi. 

Ahraru’ş Şam İslami Hareketi lideri Ebu Ammar, günün anlamına binaen bir açıklama yayımladı.

Ahraru’ş Şam medya birimi, Esed rejimine karşı odaklanılmasının altını çizen Ebu Ammar’ın açıklamasını şöyle özetledi:

"1-Hareketimizin lideri Abu Ammar devrimin 6.yılını tamamlamasıyla bağlı konuşma yaptı ve birlik mesajı verdi.

2-Abu Ammar: Hedeflerimize ulaşana,haklarımıza geri kazanana ve halkımızın acısını hafifletene kadar yolumuza davam edeceğiz

3- Abu Ammar: Şimdiye kadar bahsedilen ‘’siyasi çözümleri’’olduğu gibi kabul edemeyiz .Zira kabul edersek katil ile mağdur eşitlenir.

4- A. Ammar: Halkımıza söz veriyoruz,silahımızı halkımızı katleden ve topraklarımızı kirleten Esed Rejimi ve müttefiklerine karşı kullanacağız.

5-A. Ammar: Ahrar’uş Şam Hareketi halkımzı korumak amacıyla kuruldu. Dolayısıyla cemaatimizin menfaati halkımızın menfaatinin önüne asla geçmeyecektir

6-Abu Ammar: Bir gün hareketimizin lağv edilmesi halkımızın acılarını hafifleteceğini hissedersek o zaman düşünmeden hareketimizi lağv ederiz

7-Abu Ammar: Ahrar’uş Şam olarak tek derdimiz; Suriye devriminin ilkelerini korumak,özellikle de halkımızın özgürlüğünü ve izzetini kazanmaktır.

Abu Ammar: Suriye devriminin düşünen bizler ve devrimimizin geleceği için bir araya gelip konuşarak, anlaşarak ve uzlaşarak bunu yapmalıyız.

8-Mübarek devrimin öncülerini, alimleri, sivilleri ve askerileri bir araya gelip devrimin birliğini korumalı, ifrat ve tefritten sakındırmalıdır

9- Abu Ammar: Son olarak bütün devrimci gurupları zalim Esed rejimine karşı ortak operasyonlara katılmayı sağlayalım."

Ahraru'ş Şam, Tahriru'ş Şam ile birlikte Suriye muhalefetinin en geniş ve örgütlü iki büyük silahlı muhalefetini oluşturuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.