Amerikalı Müslümanlar: Halep'teki camiye hava saldırısı soruşturulsun

Amerikalı Müslümanlar: Halep'teki camiye hava saldırısı soruşturulsun

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, ABD uçaklarının Halep kırsalında gerçekleştirdiği saldırının şeffaf bir şekilde soruşturulması çağrısı yaptı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), ABD uçakarının Suriye’nin Halep ile İdlib kentleri arasında yaptığı saldırıda caminin hedef alınıp alınmadığın “şeffaf” bir şekilde soruşturulması çağrısında bulundu.

ABD'deki en büyük Müslüman sivil toplum kuruluşu olan CAIR'den yapılan açıklamada, ABD'nin gerçekleştiği hava saldırısının soruşturulması istendi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Devletimizin Suriye'de namaz esnasında onlarca Suriyeliyi hedef alıp almadığının bütün ve şeffaf bir şekilde araştırılmasını istiyoruz. “Soruşturmanın sonucu halka açıklanmalıdır. Eğer saldırı bizim tarafımızdan gerçekleşmediyse iddiaları reddetmeli, eğer saldırı bizim tarafımızdan gerçekleştiyse gerekli adımları atarak sorumluluk almalıdır. DEAŞ'a ve teröre karşı verilen mücadelede Suriyeli sivilleri öldürerek bir sonuca varılamaz.”

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Halep'in Cina köyü yakınında hava saldırısı gerçekleştirdiklerini kabul etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.