Tahriru'ş Şam lideri: Düşmanınıza acımayın, keskin kılıçlar olun

Tahriru'ş Şam lideri: Düşmanınıza acımayın, keskin kılıçlar olun

Tahriru'ş Şam lideri Haşim Eş Şeyh, Suriye'de rejime karşı savaşın 7. yıldönümü sebebiyle bir açıklama yayınlayarak mücadeleye devam etme mesajı verdi.

Ebu Cabir adıyla da bilinen Tahriru'ş Şam Heyeti lideri Haşim Eş Şeyh, Suriye'de Esed rejimine karşı savaşın yedinci yıldönümü ile ilgili bugün yayınlanan açıklamasında "Suriye halkının devriminin devam ettiğini" ifade etti.

"Halkın ödediği bedeller boşa gitmedi"

Ebu Cabir, açıklamasına "Suriye devrimi boyunca canını veren şehitlere, yetim kalan çocuklara ve dul kalan kadınlara" dua ederek başladı. "Ödedikleri bedellerin asla boşa gitmediğini" söyledi.

Açıklamasının devamında Tahriru'ş Şam lideri, "hapishanelerde Beşar Esed zulmü altında inleyen kardeşlerim sizlere selam olsun, rejime karşı gece gündüz nöbet tutan mücahitler sizlere selam olsun" sözlerini kullandı.

"Halkın sebatıyla devrim sürecek"

"Malıyla ve canı ile Şam halkının direnişinin yanında olan, İslam dünyasının pek çok yerinden gönüllülere,  hayırseverlere ve İslami hareketlere" de teşekkür eden Ebu Cabir,  "bu halkın sebatıyla devrimin devam edeceğini gösterdiğini" belirtti. 

"Rejimin, Rusya’nın ve İran'ın bütün katliamlarına rağmen Suriye halkının direnişini sebatını ispatladığını" söyleyen Ebu Cabir "uluslararası güçlerin devrim aleyhine türlü türlü planlar yaptığını ancak yapılanların hepsini Suriye halkının büyük bedeller ödeyerek boşa çıkardığını" ifade etti.

"Halep'in düşüşü halkın birleşmeye olan talebini artırdı"

Haşim Eş Şeyh açıklamasında "Halep'in düşüşüyle halkın büyük bir şok yaşadığını ve meydanlara yeniden dökülerek gruplara, grup isimlerini ve liderlerini bir kenara bırakarak birleşme çağrısı yaptığını" belirtti. Tahriru'ş Şam’ın "Suriye halkının bu taleplerinin bir sonucu olarak, pek çok grubun bir araya gelmesiyle oluştuğunu" dile getirdi.

"Düşmanınıza acımayın, onlara karşı keskin kılıçlar olun"

Bu yeni oluşumun "Suriye'de tek bir lider etrafında tam bir birlik sağlamak için çalışmalar yürüteceğini ve devrimin kurtuluşunun ve başarısının buna bağlı olduğunu" söyleyen Ebu Cabir, "Humus ve Şam'da Tahriru'ş Şam tarafından gerçekleştirilen saldırıların rejim için uzak olmadığını" belirterek "Tahriru'ş Şam Heyeti'ndeki tüm kardeşlerime sesleniyorum. Düşmanınıza acımayın. Onlara karşı sert savaşçılar ve keskin kılıçlar olun" ifadesini kullandı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.