Türkiye'den Almanya'ya 'silah ambargosu' tepkisi

Türkiye'den Almanya'ya 'silah ambargosu' tepkisi

Almanya’dan bazı şirketlerin Türkiye’ye silah satışını durdurma kararı almasına Ankara tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanı Işık, Alman şirketlerinin silah vermeme kararıyla ilgili olarak, "Almanya'nın aklıselimle davranmasını bekleriz. Yani teröristlere silah temininde maalesef Alman silahlarını teröristlerin elinde görürken, Almanya'nın bunu görmezlikten gelip Türkiye'deki silah taleplerine karşı bir ambargo görüntüsü vermesini kabul etmeyiz" dedi.

Bazı Alman şirketlerinin Türkiye'ye silah satışını durdurma kararına yönelik soru üzerine Işık, bazı ülkelerden silah temini konusunda zaman zaman zorlukların yaşanabildiğini belirtti.

Almanya ile şu ana kadar yaşanan sorunların Türkiye'nin operasyonlarını, hareket kabiliyetini azaltacak nitelikte olmadığını vurgulayan Işık, "Zaten dışarıdan temin edemediğimiz silahların hızla yerlileştirilmesi için de yoğun çaba sarf ediyoruz. Almanya'nın bugüne kadar bize vermediği silahların aslında şu anda biz Türkiye'de üretimine de başlattık" diye konuştu.

Işık, Türkiye ve Almanya'nın NATO müttefiki olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Müttefik olan iki ülkenin birbirine karşı böylesi zorluklar çıkarması kabul edilmez. İsteriz ki NATO ittifakı içerisinde yer alan ve gerçekten hem ticari hem de sosyal ilişkileri çok güçlü iki ülkenin bu konularda kesinlikle bir problem yaşamaması. Bu noktada Almanya'nın aklıselimle davranmasını bekleriz. Yani teröristlere silah temininde, maalesef Alman silahlarını teröristlerin elinde görürken, Almanya'nın bunu görmezlikten gelip Türkiye'deki silah taleplerine karşı bir ambargo görüntüsü vermesini kabul etmeyiz. Bu doğru da olmaz ama her halükarda biz Almanya ile sorunları konuşarak çözmeyi arzu ediyoruz. Bu noktada 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.