İngiltere 'temkinli': FETÖ konusunda yeterli bilgimiz yok

İngiltere 'temkinli': FETÖ konusunda yeterli bilgimiz yok

Komisyon tarafından hazırlanan raporda, "Darbedeki bazı kişiler Gülenci olsa da, bu darbeyi onların yönettiği anlamına gelmek zorunda değil" denildi.

İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nın Dış İlişkiler Komisyonunun yayımladığı raporda, İngiltere ile Türkiye'nin ikili ilişkilerinin taşıdığı potansiyel vurgulandı. Raporda genel olarak olumlu bir dil kullanılsa da, Fethullah Gülen örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimiyle ilgili, girişimin bu örgüt tarafından gerçekleştirildiğine dair gerekli bilgiye sahip olmadıkları belirtildi ve "Darbedeki bazı kişiler Gülenci olsa da, bu darbeyi onların yönettiği anlamına gelmek zorunda değil" denildi. 

Gülen örgütü tarafından düzenlenen ddarbe girişimine de değinilen raporda, bu olayın ülkenin demokrasisini hedef aldığı ve İngiltere'nin bu konuda Türkiye'ye verdiği desteğin yerinde olduğu ifade edildi.

Komisyonun raporu, Gülen örgütü konusunda ise 'temkinli' ifadeler içeriyor. Raporda, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'nin bu konudaki söylemine inandığı ama dünyanın en etkin istihbarat teşkilatlarından birine sahip olan İngiltere'nin Gülen örgütü konusunsa yeterli bilgiye sahip olmadığı savunularak şu ifadelere yer verildi:

"Darbedeki bazı kişiler Gülenci olsa da, Türkiye’deki Gülen destekçilerinin ve kuruluşlarının sayısı düşünüldüğü zaman, bu Gülenciler ya da liderlerinin darbeyi yönettiği anlamına gelmek zorunda değil"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.