"Karşılıklı etkileşimde oldukça dostane ve kibardı"

"Karşılıklı etkileşimde oldukça dostane ve kibardı"

Londra'da 5 kişinin öldüğü, 7'si ağır 29 kişininse yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren Mesud'u komşuları 'sakin' olarak tanımladı.

İngiltere polisi tarafından kimliği açıklanan Londra saldırganın geçmişi ve aile yaşantısına dair yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Buna göre, 52 yaşındaki Halid Mesud'un Müslüman olmadan önceki ismi Adrian Russell Ajao'ydu.

İngiliz Polis Teşkilatı Terörle Mücadele Müdür Yardımcısı Mark Rowley tarafından yapılan açıklamada, Londra saldırısıyla ilgili olarak 'iki önemli gözaltının daha yapıldığını açıkladı. Böylece saldırıyla ilgili gözaltına sayılanların sayısı 10'a yükseldi.

Gözaltına alınanlardan biri kefaletle serbest bırakılırken, 9 kişinin işlemleri devam ediyor.

'2005-2009 YILLARI ARASINDA SUUDİ ARABİSTAN'DA ÇALIŞMIŞTI'

Öte yandan The Sun gazetesi, Mesud'un CV'sinin bir kopyasını incelediklerini ve Mesud'un 2005 yılında Suudi Arabistan'ın başkenti Cidde'ye giderek buradaki Cidde'deki Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü çalışanlarına İngilizce öğrettiğini yazdı. Yine CV'sine göre, 2009 yılında Suudi Arabistan'dan İngiltere'ye dönen Mesud, burada da İngilizce öğretmenliği yapmaya devam etti.

Haberde, Mesud'un 2012 yılında Birmingham'da İngilizce eğitimi veren IQRA isimli bir kurs kurduğu da aktarıldı.

Öte yandan Mesud CV'sinde, kendisini 'arkadaş canlısı', 'cana yakın' ve 'iyi bir dinleyici' olarak tanıtmıştı.

'ÇOK SAKİNDİ, ÇİMLERİ BİÇERDİ'

BBC Türkçe Servisi'nin aktardığına göre, Financial Times'a konuşan komşuları, Mesud'un sakin bir aile yaşamı olduğunu ve onu sık sık çimleri biçerken gördüklerini belirtti. Guardian'ın konuştuğu komşusu Winson Green da Mesud'u, 'çok sakin' ve 'çok içine kapalı bir ailenin parçası' diye tanımladı.

Gazeteye konuşan bir diğer komşusu Iwona Romek ise Mesud'u şöyle anlattı: "Çok sakindi. TV'de fotoğraflarını gördüm ve onun burada yaşayan adam olduğunu anladım. Kendisi sık sık geleneksel, beyaz, İslami elbiselerden giyiyordu. İyi bir adamdı. Onu, dışarıda bahçeyle uğraşırken görürdüm. Hiçbir zaman bir sorun yaşanmamıştı."

Independent'a konuşan komşularından Ciaran Molloy'un sözleri de anlatılanları doğrular nitelikte: "Arabasını yıkar, çimleri biçerdi. Her karşılıklı etkileşimde oldukça dostane ve kibardı."

Sky News'in konuştuğu bir kaynak ise Mesud'u şu sözlerle anlattı: "Kocaman bir herifti. Ona bulaşmak istemezdiniz. Çok dindardı, çok konuşkandı. Cuma günleri Birmingham'daki evine gitmezdiniz çünkü namaza gitmiş olurdu."

MASOOD'UN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ANLAR KAMERADA

Bu arada Mesud'un polis memuru Keith Palmer tarafından vurularak öldürüldüğü anların görüntüleri ortaya çıktı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.