Brezilya'da Devlet Başkanı Azlediliyor

Brezilya'da Devlet Başkanı Azlediliyor

Brezilya'da Kongre'nin üst kanadı Senato yapılan oylamada Devlet Başkanı Rousseff'in görevden azledilmesine ve hakkında soruşturma başlatılmasına onay verdi.

Brezilya Senatosu'nda yapılan oylamada sadece 1 oy farkla Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in 180 gün boyunca görevden azledilmesi ve hakkında soruşturma başlatılması önergesine onay verdi. 17 saat süren oylamada, 81 senato üyesinin 41'i Rousseff'in görevden azledilmesi yönünde oy kullandı.

Brezilya'da Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi Başkanı Waldir Maranhao kısa bir süre önce, Rousseff hakkında soruşturma başlatılmasının önünü açan 17 Nisan'da yapılan oylamanın 'şekil itibariyle kusurlu olmasını' gerekçe göstererek iptal edilmesi kararı almıştı. Ancak Senato'nun Başkanı Renan Calheiros ise Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in görevden azledilmesine ilişkin oylamanın planlandığı gibi çarşamba günü yapılacağını duyurmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.