Rusya'da protestolar şiddetleniyor: Muhalif lider tutuklandı

Rusya'da protestolar şiddetleniyor: Muhalif lider tutuklandı

Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik yolsuzluk protestoları sürerken muhalif lider Alexei Navalny tutuklandı.

Rusya’nın farklı şehirlerinde bugün yolsuzluğa karşı protesto mitingleri düzenleniyor. Mitinglere katılım sayısının binlerce olduğu ifade ediliyor.

 

Rusya yönetimi, söz konusu mitingleri “izin alınmadan düzenlenen eylem” olarak kabul için polisin, “kamu düzenini bozma” gerekçesiyle göstericileri toplu halde gözaltına aldığı bildirildi.

 

Vladivostok şehrinde düzenlenen mitingde polis görevlileri en az 30 kişiyi gözaltına aldı.

Yujno-Sahalinsk şehrinde miting esnasında en az 5 kişinin, mitingin sona ermesinden sonra da 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Komsomolsk-Na-Amure şehrinde de 6 eylemcinin alıkonulduğu bilgisi paylaşıldı.

 

Benzer eylem Rusya’nın Habarovsk şehrinde de düzenlendi. Bu şehirde de eylemciler gözaltına alındı, ancak gözaltına alınanların sayısı henüz bilinmiyor.

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşıtlığıyla bilinen muhalif lider Alexei Navalny de tutuklandı. Başkent Moskova’da yüzlere gösterici Navalny’nin gözaltına alınışını engellemeye çalıştı. Gözaltına alınan muhalif lider daha sonra tutuklandı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı, Euronews Türkçe

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.