Galatasaray geri adım attı, futbolcular üyelikten ihraç edildi

Galatasaray geri adım attı, futbolcular üyelikten ihraç edildi

Galatasaray Genel Kurulu, geçtiğimiz gün ihracını reddettiği iki eski futbolcusunu gelen tepkiler sonrası üyelikten ihraç etti.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu'nun yaptığı olağanüstü toplantıda, Hakan Şükür ve Arif Erdem'in kulüp üyeliklerinin sona erdirilmesine karar verildiği açıklandı.

Sarı-kırmızılı kulübün dün gerçekleştirilen olağan mali genel kurulunda FETÖ/PDY ile olan ilişkileri nedeniyle disipline sevk edilen isimlerden Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün kulüp üyeliğinden ihraç edilmemesi sonrasında, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, bugün olağanüstü olarak Türk Telekom Arena'da bir araya geldi. 

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrasında, Galatasaray Kulübünün resmi internet sitesinden yapılan kısa açıklamada, Hakan Şükür ve Arif Erdem'in üyeliklerinin sona erdirilmesine karar verildiği belirtildi.

Şükür ile Erdem'in üyelikten atılma gerekçesi olarak 8 yıldır kulüp üyelik aidatlarını ödememeleri gösterildi. Galatasaray Kulübü bu gerekçeyle aidatlarını ödemeyen 2 bin 750 üyenin de ihracına karar verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Âkif Çağatay Kılıç iki eski futbolcunun Galatasaray'dan ihraç edilmemesiyle ilgili, "Alınan karar konusunda Galatasaray Yönetim Kurulu ivedi şekilde bir düzeltmeye gitmelidir. Çünkü ülkemize, devletimize ihanet edenlerin ülkemizin köklü kurumları ve kulüplerinde işi yoktur" demişti.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da ihraç kararının çıkmamasını, "15 Temmuz'dan sonra bu isimlere sahip çıkıyorlarsa Galatasaray'a yazık ederler, asırlık kulübümüze yazık ederler" sözleriyle eleştirmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.