Sivas'ta Atatürk büstü parçalandı

Sivas'ta Atatürk büstü parçalandı

Divriği İlçesi'nde bir parka belediye tarafından yaptırılan Atatürk büstü kırıldı.

Sivas'ın Divriği ilçesi Zelehatun mahallesinde bulunan Atatürk büstü, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğradı ve tahrip edildi. Sivas Valiliği'nin talimatı üzerine kırılan heykelin yerine yenisi monte edildi.

Divriği Belediye Başkanı CHP'li Hakan Gök, "Bu saldırıyı kınıyoruz, faillerinin bir an önce bulunmasını istiyoruz" dedi.

CHP Divriği İlçe Başkanı Hüsamettin Kırkayak ise olayla ilgili, "Hiç kimse unutmamalı ki Mustafa Kemal Atatürk ölümsüzdür. Onun ilkeleri ilelebet yaşayacaktır" yorumunda bulundu.

Polis ekiplerinin saldırıyı gerçekleştiren faillerin yakalanması için çalışma başlattığı belirtildi.

Gülsüm inek sürgün edilmişti

Sivas'ta yaşanan olay akıllara "Gülsüm" ineği getirdi. 2009 yılında Malatya'da bir ineğin Atatürk büstünü kırması, sürgüne gitmesine neden olmuştu.. Kadiruşağı köyünde "Gülsüm" adı verilen inek, Gül Kılınç isimli kadının elinden kaçarak ilköğretim okulunun bahçesindeki büstü kırınca, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından aile hakkında soruşturma açılmıştı. Soruşturma açılınca Kılınç, ceza alma korkusuyla ineğini, başka köydeki bir yakınına satmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.