Almanya Gülen Örgütü'nü koruyor: 'Takip ediliyorsunuz, dikkat edin'

Almanya Gülen Örgütü'nü koruyor: 'Takip ediliyorsunuz, dikkat edin'

Alman yetkililer, Milli İstihbarat Teşikilatı (MİT) tarafından gönderilen Gülen Örgütü mensupları ile ilgili bir listeyi suistimal etti.

Alman basını, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Gülen Örgütü'yle bağlantı içinde olduğu öne sürülen Türklerin isimlerinin yer aldığı bir liste oluşturduğunu öne sürdü.

Deutsche Welle’nin aktardığına göre Alman gazetesi Süddeutsche Zeitung’un NDR ve WDR televizyon kanallarıyla birlikte yürüttüğü araştırma sonucu hazırlanan haberde, listede isimlerin yanısıra adres, cep ve sabit telefon numaraları ve şahısların fotoğrafların bulunduğu ifade edildi.

Dosyada 300 Gülen Örgütü üyesi ve 200 kadar dernek ve okula ilişkin bilgiler yer alırken, bazı eyaletler, söz konusu isim ve kurumları "Türkiye tarafından izleniyorsunuz, dikkat edin" diye uyardı.

MİT listeyi Alman istihbaratına verdi

Haberde, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın şubat ayında yapılan Münih Güvenlik Konferansı sırasında Alman İstihbarat Servisi (BND) Başkanı Bruno Kahl’e söz konusu listeyi verdiği ve Kahl’ın da listeyi federal hükümet, Almanya’da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı, federal emniyet teşkilatı ve eyaletlerdeki emniyet birimlerine gönderdiği kaydedildi.

Listenin değerlendirildiği ve fotoğrafların çoğunun gizlice, gözetleme kameraları tarafından çekildiğinin tespit edildiği belirtilirken, bazı Alman makamlarının da listede yer alan Türkleri takip edildikleri konusunda uyarmaya başladığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.