Alman istihbarat şefi: Türk güvenlik birimleriyle işbirliği sorunlu

Alman istihbarat şefi: Türk güvenlik birimleriyle işbirliği sorunlu

Maaßen, Türk hükümetinin Gülen yanlılarına ilişkin suçlamalarında yeterli kanıtı olmadığını söyledi.

Almanya'nın iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teskilatı Baskanı Hans-Georg Maaßen Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, Türk ve Alman güvenlik birimleri arasındaki mevcut durumu "Zor, çok zor" diye tanımladı.

Maaßen, Hannover'de devam eden CeBIT bilişim fuarı sırasında perşembe günü yaptığı açıklamada, Türk hükümetinin Gülen yapılanmasına yakın olduğu iddia edilen kişilere yönelik suçlamalarına dair kanıtlarının yetersiz kaldığını ileri sürdü.

Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı, "Sanırım Türkiye dışında hiç kimse darbe girişiminden Gülen yapılanmasının sorumlu olduğuna inanmıyor. En azından Türkiye dışında yaşayıp, Türk hükümetinin buna ikna ettiği kimseyi tanımıyorum" diye konuştu.

Maaßen "dostlar arasında casusluk" ile ilgili bir soru üzerine ise "İstihbarat servisinde dost yoktur, partner vardır ve belirleyici olan çoğu zaman kişisel güven ilişkisidir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.