İran Cumhurbaşkanı Rusya'ya gidiyor

İran Cumhurbaşkanı Rusya'ya gidiyor

Rusya ve İran liderleri Moskova'da bir araya geliyor. Görüşmenin amacının ekonomik işbirliğinin derinleştirilmesi olduğu açıklandı.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rus ve İranlı iki liderin görüşmesinde özellikle enerji ve ulaştırma konularının ele alınacağı belirtildi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ülkesinin Moskova ile nükleer işbirliğini sürdüreceğini belirterek buna örnek olarak da Rusya'nın Buşehr'de inşa ettiği nükleer reaktörü verdi.

Ruhani Moskova'ya hareketinden önce yaptığı açıklamada, "Her iki ülke arasındaki ilişki diğer ülkeler için tehdit değildi, tehdit olmayacak" dedi. Ruhani, Putin'le dokuzuncu kez bir araya geliyor.

İran, Rusya'dan sanayi ürünleri, teçhizat ve nükleer enerji teknolojileri satın alıyor. İran ve Rusya ticaret hacmini yılda 10 milyar Euro'ya çıkarmayı hedefliyor. Rusya, 2015 yılında İran'la nükleer anlaşma sağlanması sürecinde yardımda bulundu. Söz konusu anlaşmada İran'a yönelik yaptırımların da kaldırılmasını sağlamıştı.

Rusya ve İran Suriye savaşının başlamasından bu yana rejim lideri Beşar Esed'e destek veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.