İslami cemaatler suikast timlerinin hedefinde: 1 ölü, 1 yaralı

İslami cemaatler suikast timlerinin hedefinde: 1 ölü, 1 yaralı

İstanbul'da sivil toplum çalışmaları ile bilinen Müslümanlara yönelik suikastler devam ediyor.

İstanbul/Bağcılar Demirkapı Mahallesi'nde dün akşam 22:00 sıralarında bir markette oturan iki gence kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırı yapıldı.

Saldırı sonucu ağır yaralalan İmam Hatip öğrencisi İbrahim M. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İbrahim M.'nin İslami sivil toplum kuruluşlarında faaliyet gösterdiği, yaşadığı mahallede bulunan PKK yanlısı gruplar tarafından tehdit edildiği ve öncesinde evine molotof kokteyl ile saldırılarda bulunulduğu öğrenildi. 

İbrahim M.

Makineli tüfek ile gerçekleşitirlen silahlı saldırıda İbrahim M.'nin kardeşi Furkan M.'nin ise yaralandığı ve tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Saldırganın açtığı ateş sonrasında olay yerinden hızla uzaklaşarak izini kaybettirdiği belirtildi. 

İmam Buhari Vakfı Müdürü de hedef alınmıştı

İmam Buhari Vakfı Müdürü Zafer Mert, 12 Mart tarihinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Dernek binasına gelen Fatih K., yanında getirdiği silahla Mert'e 5 el ateş etmiş, kaçan şüpheli ise polisin çalışması sonucu yakalanarak, emniyete götürülmüştü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.