Booking'e Türkiye yasağı

Booking'e Türkiye yasağı

Dünyaca ünlü otel rezervasyon portalı booking.com’un Türkiye’deki faaliyetleri durduruldu.

İstanbul 5'inci Asliye Ticaret Mahkemesi, Booking.com adlı otel ve konaklama tesisleri rezervasyon portalının Türkiye'deki bütün faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi. Hollanda merkezli Booking.com BV adlı şirkete yönelik söz konusu dava, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından 2015 yılında açılmıştı.

Mahkemenin kararına gerekçe olarak "haksız rekabeti” gösterdiği vurgulandı.

TÜRSAB'ın Rekabet Kurumu'na daha önce gerçekleştirdiği başvurusu sonucunda, booking.com BV şirketinin rekabete aykırı eylemlerinden dolayı yaklaşık 2,5 milyon Türk Lirası idari para cezasına çarptırıldığı belirtildi. 

Hürriyet gazetesine açıklama yapan TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, booking.com üzerinden daha önce yapılan rezervasyonlarda herhangi bir sorun yaşanmayacağını dile getirdi.

Booking.com dün alınan mahkeme kararı sonrası Türkiye'deki tüm tesisleri kullanıcıların erişimine kapattı. Kullanıcılar bugün itibariyle Türkiye'den tesis arayamayacak, rezervasyon yaptıramayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.