New York Times: Erdoğan'ın yaptıklarının bir sonucu olacak

New York Times: Erdoğan'ın yaptıklarının bir sonucu olacak

ABD merkezli New York Times gazetesi, Erdoğan'ın Batı'ya karşı geliştirdiği hamlenin ‘tehlikeli bir geri adım’ olduğunu yazdı.

Türkiye'ye yönelik 'kışkırtıcı' haberleri ile bilinen ABD merkezli New York Times, Türkiye ile Avrupa arasındaki gerginliğin ‘tehlikeli bir geri adım’ olduğunu yazdı.

Gazetede dün yayınlanan başyazıda, otoriter liderlerin halkın desteğini kendine çekmek amacıyla gerçek ya da kurgulanmış düşmanlarla korku yarattığı belirtilerek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu işte iyi” ifadeleri kullanıldı.

‘Bu taktiğin tehlikeli sonuçları olacak’

HDP'li vekillerin tutuklanmasına değinilen yazıda, “Bu taktik Erdoğan’a biraz oy kazandırabilir ama bunun Türkiye’nin geleceği için tehlikeli sonuçları olacak, tıpkı Erdoğan’ın istediği güç gibi.” denildi.

Batılılaşmadan geri adım

Avrupa’yla ‘referandum gerginliği’nin Türkiye’nin Batılılaşma yolundan kaçınılmaz bir geri çekilmenin işareti olduğunu yazan gazete, Erdoğan’ın da bunun farkında olduğu belirtirken, “Almanları ya da Hollandalıları Nazi diye yaftalamak ise Türk seçmenleri hasımların hakkından gelen sert patrona ihtiyaç duymaya ikna eden başka bir dış tehdit yaratıyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın 2003’te iktidara ilk geldiğinde Avrupalı bir çizgide ilerlediği, ancak şimdi Avrupa’nın düşmanı olduğu belirtilen yazıda Türkiyeli seçmene de mesaj verildi:

 “Referandum yaklaştıkça Türkler geriye doğru bu kadar tehlikeli bir adım atmayı gerçekten isteyip istemediklerine karar verecek.”

New York Times'ın sicili kabarık

TSK'da başörtüsü yasağının kalkmasını haberleştiren New Tork Times, TSK’nın eskiden laikliğin koruyucusu olduğunu ancak bu misyonunu kaybetmek üzere olduğunu vurgulamıştı. Gazete ayrıca, IŞİD'e katılımlarla ilgili yaptığı bir haberde Erdoğan ve Davutoğlu'nun yer aldığı bir fotoğraf kullanarak algı operasyonu yapmaya çalışmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.