Af Örgütü'nden Muhaliflere Suçlama

Af Örgütü'nden Muhaliflere Suçlama

Uluslararası Af Örgütü, Suriyeli muhaliflerin Halep'in Şeyh Maksud mahallesinde savaş suçu işlemiş olabileceğini öne sürüyor.

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) Suriyeli muhaliflerin Halep kentinde PKK uzantısı YPG güçlerine karşı mücadelede, camiler, pazar yeri, sokaklar gibi sivillerin bulunduğu yerleri hedef aldığını öne sürdü.

Örgütün verilerine göre, şubat ile nisan ayları arasında 30'u çocuk en az 83 sivil bu saldırılarda hayatını kaybetti. Af Örgütü Uzmanı Magdelena Mughrabi, söz konusu saldırıların "büyük olasılıkla savaş suçu" teşkil ettiğini belirtti. Uzman, uluslararası hukukun temel ilkelerinden biri olan sivil hedefleri askeri hedeflerden ayırma ilkesinin Halep'te hiçe sayıldığını belirtti.

Halep'te, Şeyh Maksud semti YPG'nin kontrolü altında bulunuyor. Suriye'deki diğer muhalif gruplar bölgeye yönelik saldırılarını şubat ayından bu yana güçlendirdi. Saldırılarda hedef gözetilmemesi bazı muhalif gruplar tarafından tepki ile karşılanmış, İslam Ordusu (Ceyşul İslam) adlı grup sivillerin zarar görmesine neden olan bazı savaşçıların tutuklandığını ve yargılanacağını duyurmuştu. 

YPG güçleri IŞİD'e karşı mücadelede ABD ve Rusya tarafından doğal müttefik olarak görülüyor.

Kaynak: DW ve Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.