ÖSO komutanı: PYD'ye saldıracağız

ÖSO komutanı: PYD'ye saldıracağız

Özgür Suriye Ordusu Sultan Murat Tümeni Komutanı İsa, "En büyük düşman PYD ve biz onlara saldıracağız." dedi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Sultan Murat Tümeni  Komutanı Fehim İsa, "Ömüzdeki hedeflere devam edip Suriye'yi özgürleştireceğiz.  En büyük düşman PYD ve biz onlara saldıracağız. Çünkü bunlar Suriye'yi bölüp  devlet kurmak istiyorlar. Biz de savaşımıza devam edip onların  planlarını  bozacağız." dedi. 

 

İsa, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatıyla  hedeflenen bölgelerin özgürleştiğini söyledi.

 

AA'nın aktardığına göre, ÖSO olarak mücadelelerine devam edeceklerini ifade den İsa, şöyle  konuştu:

 

"Önümüzdeki hedeflere devam edip Suriye'yi özgürleştireceğiz. En büyük  düşman PYD ve biz onlara saldıracağız. Çünkü bunlar Suriye'yi bölüp devlet kurmak  istiyorlar. Biz de savaşımıza devam edip onların  planlarını bozacağız. Amerika  ve Rusya açık bir şekilde PYD'ye destek veriyor. İki gün önceki açıklamalarına  göre Rusya ile beraber İdlib'e saldırmayı düşünüyorlar. Amerika koalisyonuyla  beraber operasyonları devam ediyor. Biz gerekirse PYD'ye ve El Kaide'ye de  saldıracağız. Operasyonlara  devam edeceğiz. Suriye'nin toprak bütünlüğü bizim  için çok önemli. Buna engel olan herkes bizi karşısında bulacak."

 

El Bab ilçesinde kalkınmanın başladığını da dile getiren İsa, "Şu anda  Türk devletinin desteğiyle enkazlar kaldırılıyor. Hastane çalışmaya başladı.  Türkiye, hayatın normal bir şekilde devam etmesi için büyük destek veriyor." diye  konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.