Meksika-Venezuela cephesi Trump'a karşı birleşti

Meksika-Venezuela cephesi Trump'a karşı birleşti

Venezuela lideri Maduro, Meksika devlet başkanı Enrique Pena Nieto'ya seslendi.

Venezuela devlet başkanı Nicolas Maduro, Meksika devlet başkanı Enrique Pena Nieto’ya televizyondan seslendi. Nieto’nun Venezuela’ya karşı tavır almaması, iki ülkenin birlikte ABD’deki Meksikalı mültecilere sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Trump'a karşı Meksika-Venezuela cephesi

Vatan'ın haberine göre, Venezuela lideri Maduro, Meksika devlet başkanı Enrique Pena Nieto'ya seslendi. İki ülkenin birbirine değil, ABD'ye karşı olması gerektiğini söyledi.

 

Venezuela devlet başkanı Nicolas Maduro, Meksika devlet başkanı Enrique Pena Nieto’ya televizyondan seslendi. Nieto’nun Venezuela’ya karşı tavır almaması, iki ülkenin birlikte ABD’deki Meksikalı mültecilere sahip çıkması gerektiğini söyledi.

 

VENEZUELA-MEKSİKA ARASINA ‘WASHİNGTON DUVARI’

 

Venezuela’nın Amerika Ülkeler Organizasyonu’ndan (OAS) ihraç edilmesinin ardından gerilen ilişkilerin ardından Maduro, Nieto’ya ‘dayanışma’ çağrısında bulundu. Maduro, ABD’de Donald Trump yönetiminin Meksikalı mültecilere karşı tutumlarından bahsederek, “Elimi Başkan Nieto’ya uzatıyorum. Böylece ABD’deki Meksikalı mülteciler için dayanışma ve destek ile birlikte mücadele edebiliriz dedi. Maduro, Trump yönetiminin seçim vaatlerinden olan Meksika sınırına duvar örülmesi planını kastederek “Washington’un Venezuela ve Meksika arasına da duvar örmesine izin vermeyelim” dedi.

 

Venezuela, OAS’dan ‘İnsan hakları ihlalleri’ olduğu gerekçesiyle ihraç edildi. Maduro geçtiğimiz günlerde OAS’ın bu tutumunu ‘Palyaçolar tarafından yönetiliyorlar’ sözleri ile eleştirdi. 

Venezuela’nın Amerika Ülkeler Organizasyonu’ndan (OAS) ihraç edilmesinin ardından gerilen ilişkilerin ardından Maduro, Nieto’ya ‘dayanışma’ çağrısında bulundu. Maduro, ABD’de Donald Trump yönetiminin Meksikalı mültecilere karşı tutumlarından bahsederek, “Elimi Başkan Nieto’ya uzatıyorum. Böylece ABD’deki Meksikalı mülteciler için dayanışma ve destek ile birlikte mücadele edebiliriz dedi. Maduro, Trump yönetiminin seçim vaatlerinden olan Meksika sınırına duvar örülmesi planını kastederek “Washington’un Venezuela ve Meksika arasına da duvar örmesine izin vermeyelim” dedi.

 

Venezuela, OAS’dan ‘İnsan hakları ihlalleri’ olduğu gerekçesiyle ihraç edildi. Maduro geçtiğimiz günlerde OAS’ın bu tutumunu ‘Palyaçolar tarafından yönetiliyorlar’ sözleri ile eleştirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.