Hindistan'da inek öldürene müebbet hapis cezası

Hindistan'da inek öldürene müebbet hapis cezası

Hindistan'ın Gujurat eyaletide Hayvan Koruma Yasası'nda değişiklik yapan yerel parlamento inek öldürenlere ömür boyu hapis cezasını kabul etti.

Hindistan'da yerel parlamentonun yasada yaptığı değişiklik sonrasında Eyalet İçişleri Bakanı Pradeepsinh Jadeja, Hindu azizlerinin izinden giderek böyle bir değişiklik yaptıklarını ve bunun ülkenin en ağır yasası olduğunu bildirdi. Yasada yapılan değişiklik ile inek eti bulundurmaya 7-10 yıl hapis ya da 1500-7500 dolar arası para cezası verilecek.

Verilen kararın siyasi bir nitelik taşıdığını ifade eden Uttar Pradeş eyaletindeki bir Müslüman kuruluş temsilcisi,

Gujurat'ta bu sene yapılacak seçimlerde kutuplaştırıcı siyasetin etkili olduğunu Uttar Pradeş'te gördüklerini ve şimdi de bunu tekrarlamak istediklerini kaydetti. İsminin açıklanmasını istemeyen temsilci "Bunun dinle hiçbir ilgisi yok. İnsanları kandırıyorlar" şeklinde konuştu.

Gujurat eyaletinde Hindu milliyetçisi Hindistan Halk Partisi iktidarda eyaletteki parlamento seçimleri bu yıl Kasım ayında yapılacak. Hinduların büyük bir nüfusa sahip olduğu ülkedeki yasalar inek öldürmeyi cezalandırmayı öngörüyor. Ancak yapılan bu tür düzenlemeler ise azınlıkta olan Müslümanların dini vecibesi kurban kesmek de yasaklandığı için toplumsal ihtilaf meydana getiriyor.

Kaynak: Haberakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.