Avustralya’da tarihin en büyük uyuşturucu vurgunu

Avustralya’da tarihin en büyük uyuşturucu vurgunu

Ele geçirilen metamfetaminin toplam değerinin 679 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Avustralya’da polis ülke tarihinin en büyük uyuşturucu vurgunlarından birini gerçekleştirdi. Melbourne’da yapılan operasyonda 903 kilogram metamfetamin ele geçirildi. Euronews'in aktardığına göre, basın toplantısında söz alan Avustralya Adalet Bakanı Micheal Keenan, bu operasyonla ülkenin önemli sorunlarından birisi olan uyuşturucu kullanımı ve satışına büyük darbe vurduklarını söyledi:

“Avustralya polis ve güvenlik güçlerinin birlikte hareket etmesiyle ülke tarihindeki en büyük metamfetamin veya diğer adıyla ‘ice’ operasyonunu gerçekleştirdi. Avustralya’da ciddi bir yasadışı uyuşturucu sorunu var. Bu sorun geçtiğimiz hafta yapılan atık su analizlerinde de ortaya çıktı. Tüm uyuşturucuların arasında ‘ice’ Avustralya tarihindeki en ciddi ve yaygın bağımlılığı oluşturuyor.”

Ele geçirilen metamfetaminin toplam değerinin 679 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Operasyonun bu yılın başında bir fabrikaya düzenlendiği, uyuşturucuların da yer döşemelerinin içinde yakalandığı bildirildi. Operasyonda iki kişi de göz altına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.