"Süper güçler arasında çatışma ihtimali var"

"Süper güçler arasında çatışma ihtimali var"

Sosyal Demokratların lideri Schulz, ABD ile Rusya arasındaki gerginliğe ilişkin kaygılarını dile getirdi.

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve Başbakan adayı Martin Schulz Suriye'deki gelişmelerin ABD ve Rusya arasında askeri çatışmaya dönüşebileceğine ilişkin kaygılarını dile getirdi. Schulz, Tagesspiegel gazetesinde yayımlanan makalesinde "Zehirli gazla yapılan saldırıya tepki olarak ABD'nin gerçekleştirdiği bombardıman süper güçler arasında askeri çatışma tehdidi yarattı” ifadesini kullandı.

"Sorunun diplomatik yollardan çözülmesi” gerektiğine dikkat çeken Schulz, "bombalara ve krizin daha da tırmanmasına ihtiyaç olmadığını” belirtti. DW'nin bildirdiğine göre, bu çerçevede Avrupa'ya daha büyük bir rol düştüğüne işaret eden Schulz, Avrupalı devlet ve hükümet başkanlarının bu sorumluluğun bilincinde olarak "artık somut kararlar almaları ve harekete geçmeleri” gerektiğini dile getirdi.

Suriye'de İdlib vilayeti yakınlarındaki Han Şeyhun kasabasına geçen salı günü Suriye rejimi hava kuvvetleri tarafından düzenlenen kimyasal saldırının ardından 80'dan fazla kişi yaşamını yitirmişti. 

Esed rejiminin bu saldırıdan sorumlu olduğunu savunan ABD, Han Şeyhun'daki saldırıya tepki olarak cuma sabaha karşı Humus yakınlarındaki bir hava üssünü hedef alan hava saldırısı düzenlemişti.

Suriye rejimi lideri Beşar Esed'e destek veren Rusya, saldırıyı sert bir şekilde kınamıştı. Suriye ile ilgili gelişmeler, Washington ve Moskova arasında gerilme yol açıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.