Mc Cain: Suriye'de 'güvenli bölge' oluşturmalıyız

Mc Cain: Suriye'de 'güvenli bölge' oluşturmalıyız

ABD'li senatör John Mc Cain, Suriye'de ÖSO’nun yeniden canlandırılarak desteklenmesi ve uçuşa yasak güvenli bölgeler oluşturulması gerektiğini söyledi.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen isimlerinden Arizona Senatörü John McCain, Suriye'de ÖSO’yu yeniden canlandırılarak desteklenmesi ve uçuşa yasak güvenli bölgeler oluşturulması gerektiğini söyledi.

Rusya'nın Suriye'de bilerek sivil hedefleri bombaladığını ifade eden John Mc Cain, "Ben Özgür Suriye ordusunun kalan kısmını eğitmeyi silahlandırmayı tamamlamamız gerektiğine inanıyorum. Mülteciler için de varil bombalarının atılmadığı güvenli bölge oluşturulması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Mc Cain CNN'de gerçekleştirdiği konuşmasında, ülkesinin Suriye'ye müdahale etmesi gerektiğini söyledi. 

ABD'nin Suriye'ye müdahale etmemesi durumunda da yüz binlerce insanın varil bombaları ile ölmeye devam edeceğini ileri sürdü. Mc Cain, "Bir hava alanının vurulması yetersiz. Şimdi tepkilere bakalım. Suriye'nin askeri hava üssünün bombalanması doğru bir şeydi fakat yapılacak ilk işti" dedi ve ÖSO unsurlarının eğitilip teçhiz edilmesi gerektiğini ileri sürdü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.