Venezuela’da muhaliflerden 'sessiz' eylem

Venezuela’da muhaliflerden 'sessiz' eylem

Venezuela’da hükümet karşıtı eylemlerde hayatını kaybedenler yine eylemlerle anıldı.

Venezuela’da bu kez göstericiler sessizdi, slogan atmadı, silahsız olduklarını ima etmek için de elleri havada yürüdü.

Yüksek Mahkeme, Kongre’nin yetkilerini elinden alan kararını daha sonra iptal etse de muhalifler yine sokağa inmiş, üç hafta süren eylemlerde 20 kişi hayatını kaybetmişti.

Euronews'in haberine göre; tutuklu muhalif lider Leopoldo Lopez’in eşi Lilian Tintori de yürüyüşte ön saftaydı. Tintori şunları söyledi: “Bu barışçıl bir yürüyüş. Silahımız yok. Biz şiddete inanmıyoruz. Huzur ve barış için direniyoruz. Biz yeniden ailelerimizle birlikte yaşamak istiyoruz. Venezuelalıların açlıktan dükkanları yağmalamalarını, halkın gıda ve ilaç sıkıntısı çekmesini istemiyoruz.”

Eyleme destek veren siyasiler başkent Caracas’taki yürüyüş için ‘zalimin vicdanında yankı bulacak tarihi sessizlik ifadelerini kullandı.

Göstericiler yaşanan ölümlerden polisi ve iktidarı sorumlu tutuyor. Bu düşünceye sahip Adela Goncalves, “Polisin yaptıkları insanlık dışı. Bana göre onlar devletin para ödediği suçlular. Bize protesto etme hakkı tanımıyorlar” diyor.

Kongreyle ilgili tartışmalı karardan bir hafta sonra, muhalif liderlerden Henrique Capriles’in siyasetten men edilmesi hükümet karşıtlarının öfkesine öfke kattı.

Son haftalarda 12 kişi, eylemlerde çıkan çatışmalarda hayatını kaybetti. Diğer sekiz kişinin ise yağmaladıkları bir dükkanda elektrik çarpması sonucu can verdi iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.