Rejimin Zara Saldırısı Durduruldu

Rejimin Zara Saldırısı Durduruldu

Güney Hama kırsalındaki Zara'da saldırıya geçen Rejime bağlı Şii milisler herhangi bir ilerleme kaydedemedi.

Suriye rejimine bağlı savaş uçaklarının havadan desteğiyle Zara mıntıkasında ilerlemeye çalışan rejim kuvvetleri ve Şii milisler, muhalifler tarafından püskürtüldü.

Orient haber ajansı muhabirinin aktardığı bilgiye göre dün sabah erken saatlerde 30 tank ve zırhlı araç ve en az 200 milis, havadan destek alarak Zara köyünü el geçirmek için operasyon başlattı. Muhalifler tarafından püskürtülen milislerden en az 10 kişi etkisiz hale getirilirken bir tank imha edildi.

İlerlemeye çalışan Şii milislerden bir mayının patlaması sonucu aralarında bir subayında bulunduğu 11 kişinin öldüğünü ifade eden muhabir, rejimin bölgede hiçbir ilerleme kaydedemediğini vurguladı.

Öte yandan muhaliflerin, Kuzey Hama kırsalında yer alan el-Cebin, Tel Melih ve Medresetu Zehra noktalarını ağır toplarla hedef aldığı ve rejim saflarında birçok kaybın olduğu bildirildi. Zara köyü, muhalif gruplarla Şii milisler arasında yaşanan şiddetli çatışmalardan sonra muhaliflerin denetimine girdiği ve Şii milislerin söz konusu çatışmada onlarca kayıp verdiği biliniyor.

Zara köyü, Hama’yı Şam’a bağlayan ana yola 30 km mesafesi olması nedeniyle stratejik öneme sahip. Yine çevresinde önemli bir askeri üssün olması da bölgenin önemini artırıyor. Kuzey Humus kırsalında yer alan Rüsten ve Güney Halep kırsalında Harbinefse, Cercise ve Talaf köylerinin bu askeri üsten hedef alındığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.