Yaalon: IŞİD, İsrail'den özür diledi

Yaalon: IŞİD, İsrail'den özür diledi

Yaalon, Suriye'de IŞİD'in kontrolünde bulunan bölgelerden İsrail'e saldırı olduğunda, kendilerinden özür dilendiğini ileri sürdü.

İsrail'in kuzeyindeki Afula kentinde bir etkinlikte konuşan Eski İsrail Savunma Bakanı Moşe Ya'alon, İsrail'in Suriye ve IŞİD'e yönelik politikalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İsrail'deki 'Tikun Olam' isimli internet sitesinin haberine göre, Yaalon, Suriye'de IŞİD'in kontrolünde bulunan bölgelerden İsrail'e saldırı olduğunda, İsrail'den özür dilendiğini ifade etti.

İsrail Savunma Bakanı, şunları kaydetti:

"Bu şartlar altında sorumlu ve çok dengeli bir politika izlemek zorundasınız. Bu şekilde bir taraftan kendi çıkarlarınızı korurken, diğer taraftan da olaya müdahil olmaktan kaçınmalısınız. Çünkü İsrail, bir taraf adına müdahalede bulunursa bu diğer tarafın çıkarlarına hizmet edecektir. Bu sebeple biz İsrail olarak kırmızı çizgilerimizi ilan ettik. Her kim egemenlik hakkımızı ihlal ederse bizim gücümüzü anında tüm ağırlığıyla hissedecektir. (Suriye'den İsrail'e saldırılar) Genellikle Esed rejiminin kontrolündeki bölgelerden geliyor. Ancak IŞİD'in bulunduğu noktalardan saldırı yapıldığında, IŞİD hemen İsrail'den özür diledi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.