Kuzey Kore'den 'tarihi' talim

Kuzey Kore'den 'tarihi' talim

Kuzey Kore ordusu, Salı günü kuruluşunun 85'inci yıldönümünü kutlarken, uzun menzilli top atışı talimi yaptı.

Kuzey Kore Devlet Televizyonu'nda (KRT) okunan bir dışişleri bakanlığı açıklamasında, ABD baskısının "topyekun savaş başlatabileceği" uyarısında bulunuldu.

Başkan Trump, Washington'da yaptığı açıklamada Kuzey Kore'nin dünyaya gerçek bir tehdit olduğunu söyledi.

Ayrıca Trump, gizli bir toplantıda Kuzey Kore ile son durum hakkında bilgi vermek için senatörlerin tamamını Beyaz Saray'a davet etti. Bunun sıra dışı bir karar olduğu belirtiliyor.

Uzmanlar, daha önceki önemli yıldönümlerinde füze ya da nükleer test denemeleriyle güç gösterisi yapması nedeniyle Kuzey Kore'nin yeni bir test gerçekleştirebileceğini söylüyor.

Kuzey Kore ordusu, Salı günü kuruluşunun 85'inci yıldönümünü kutlarken, uzun menzilli top atışı talimi yaptı. Bunun, bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük askeri atış talimi olduğu belirtiliyor.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin ordusunun söz konusu tatbikatı doğudaki Wonsan Limanı'nda yaptığını açıkladı. Güney Kore ayrıca, deniz kuvvetlerinin de ABD savaş gemileriyle ortak bir tatbikat gerçekleştireceğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.