Salih Müslim: Bu kadarını beklemiyorduk

Salih Müslim: Bu kadarını beklemiyorduk

PYD Eş Başkanı Müslim, TSK'nın Şengal ve Rojava'da düzenlediği hava harekatı sebebiyle koalisyon güçlerini açıklama yapmaya çağırdı.

Defalarca yapılan "Şengal'in Kandil olmasına izin vermeyeceğiz" açıklamaları üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) dün gece, Irak'ın kuzeyinde bulunan Şengal Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Karaçok Dağı bölgelerindeki PKK hedeflerine hava harekatı düzenlendi.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim de Sputnik'e olayla ilgili açıklama yaptı. Müslim, Karaçok ve çevredeki 4 köyün vurulduğunu ve sivil kayıpların olduğunu iddia etti.

"BU KADARINI BEKLEMİYORDUK"

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim olayla ilgili açıklama yaptı. Müslim  "Türkiye zaten her gün köyleri vuruyordu tank ve toplarla. Fakat bunu beklemiyorduk. 26 uçakla saldırı yapacaklarını beklemiyorduk" dedi.

"KOALİSYONDAN AÇIKLAMA YAPMALI"

ABD'nin öncülüğündeki Koalisyon Güçleri'nin haberi olmaksızın TSK uçaklarının bölgede uçuş ve harekat düzenleyemeyeceğini belirten Müslim, 'koalisyon açıklama yapmalı' çağrısında bulundu.

ABD, PYD'Yİ SATTI MI?

"Koalisyonun onayı olmadan Türkiye'nin uçakları orada uçamaz. Koalisyon bir açıklama yapmalı. Saldırı ile ilgili bilgileri var mıydı yok muydu? Bunu nasıl görüyorlar? Açıklama yapmalılar."

TSK'nın düzenlediği harekatın, Rakka operasyonunu da etkileyeceğini savunan Müslim, 'operasyonda krizler çıkabileceğini' savundu. ABD, Rakka operasyonunda PYD ile ortak etmeyi planlıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.