6 Damadından Mehir Olarak Sadece Hurma ve Kahve İstedi

6 Damadından Mehir Olarak Sadece Hurma ve Kahve İstedi

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan Mesud el Ahbabi adlı adam, 6 kızını evlendirirken mehir olarak sadece hurma ve kahve talep ettiğini açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan Mesud el Ahbabi (57) adlı adam, 6 kızını evlendirirken mehir olarak sadece hurma ve kahve talep ettiğini açıkladı. Abu Dabi'de yayımlanan The National gazetesine konuşan Ahbabi, "Evlilikleri kolaylaştırmak gerekiyor. Pahalı düğünler, insanların evlenmesini zorlaştırıyor" dedi. 

Kızlarının hepsinin düğününü kendi evinde yaptığını da belirten Mesud el Ahbabi, "Damatlarımın bütün birikimlerini mehire ve şatafatlı düğünler harcamalarındansa, ellerindeki parayı kendi istikballeri için değerlendirmeleri daha önemli" şeklinde konuştu. El Ahbabi, "Eğer insanları misafir edebilecek bir eviniz varsa, neden dışarıdaki mekanlara yüksek meblağlar ödensin ki?" diye sordu. 


El Ayn şehrinde yaşayan 29 çocuk babası Mesud el Ahbabi

Damatlarından mehir olarak sadece belli bir miktar hurma ve kahve talep ettiğini belirten el Ahbabi, "Damatlarımın güvenilir, dindar ve borçsuz olması çok daha önemli" ifadelerini kullandı.

Ülkede bakanlığa bağlı olarak faaliyet gösteren İslami Faaliyetler ve Evkaf kuruluşu sözcüsü, gelinin ailesinin damattan istediği kadar "mehir" talep etme hakkı olduğunu söyledi. Sözcü, "İslam'da mehirle ilgili olarak herhangi bir üst sınır yoktur. Ancak düşük bir miktar istemek güzel olandır. Damadın sırtına çok büyük yük yüklemek iyi değil" dedi.

Avukat Hediya Hamad ise "2000'li yılların başında 1 milyon dirhem mehir isteyenleri görebilirdiniz." dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde evlilik maliyetlerinin her geçen gün artması evlenmek isteyen gençleri düşündürüyor. Hükümet ise yaptığı yeni düzenlemeyle gelinin ailesinin talep edebileceği mehir miktarını 50 bin dirhem (yaklaşık 40 bin TL) ile sınırlandırdı. Ayrıca yeni evlenen çiftlere Evlilik Fonu'ndan maddi yardım sağlamaya başladı.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.